Barok behang

De populariteit van barok behang

Voornamelijk in de jaren zeventig was barok behang erg populair, maar de laatste jaren wordt barok behang ook weer steeds vaker gekocht. Eigenlijk kan je niet zeggen dat barok terug is van weggeweest, want het is nooit weggeweest. Al sinds de zeventiende eeuw zijn de mensen helemaal weg van de drukke figuren die zo kenmerkend zijn voor de barokstijl. Barok behang wordt ook gekenmerkt door asymmetrie, ingewikkelde patronen en veel sierlijke tierelantijntjes. Veel mensen gebruiken barok behang in hun woning om een bepaalde muur wat voller te doen overkomen.

De uitstraling van barok behang

In de meeste gevallen bestaat barok behang uit twee kleuren en een sierlijk motief. Het motief kan zowel een klassieke uitstraling als een moderne uitstraling hebben. Wanneer u ervoor kiest om barok behang in uw huis aan te brengen op de muren dan kunt u dit samen laten gaan met klassiek, Frans meubilair. Daarnaast kun je de uitstraling nog eens versterken door riante fotolijsten en spiegels in je meubilair op te nemen. Om de mooiste uitstraling te bereiken kun je het beste de kleuren van het barok behang terug laten komen in de rest van je interieur. Zo kun je met barok behang een harmonieuze, klassieke en toch moderne uitstraling realiseren.

Barok behang aanbrengen op de muren

Barok behang heeft een fantastische uitstraling, maar kent echter één heel groot nadeel. Dat nadeel is dat het motief vaak erg ingewikkeld is. Wanneer je de muren gaat behangen met het barok behang dan kan het hele patroon om zeep worden geholpen wanneer het behang een beetje scheef wordt aangebracht.

Om barok behang juist aan te brengen op de muren kun je het beste gebruik maken van een schietlood. Op deze manier kun je de stroken behang netjes recht aanbrengen zodat het motief mooi uit zal komen. Maar ook wanneer je slechts delen van de stroken behang gebruikt (denk bijvoorbeeld rondom ramen) is het erg belangrijk dat de stroken mooi op elkaar aansluiten. Je wilt natuurlijk niet dat je hele muur er netjes uitziet, maar dat het rondom de ramen een rotzooi is.

 

(bron : behangen.net)