Modern behang

Uitstraling van modern behang

Veel mensen richten hun huis tegenwoordig modern in. En bij een moderne inrichting hoort uiteraard ook een moderne muur. Wanneer je behang op je muren wilt dan is modern behang een aanrader. Hiermee kun je de stijl die je wilt uitstralen extra benadrukken.

Wanneer je voor modern behang gaat dan heb je ontzettend veel keus. Wat momenteel heel erg in is, zijn de opvallende behangpatronen en het kleurrijke behangpapier. Wanneer je een kitscherig bloemenmotief op je muren wilt dan is dit mogelijk. Maar ook opvallende lijnpatronen zijn tegenwoordig helemaal modern.

Wanneer je met je moderne behang een moderne uitstraling wilt bereiken dan zul je het behangpapier wel anders moeten toepassen dan enkele jaren gleden. Je zult het moderne behang nu moeten gebruiken om accenten aan te brengen in je woning. Wat je ook kunt doen is de patronen die opvallen steeds door je hele woning herhalen.

Behang laten doorlopen op het plafond

Wat tegenwoordig ook vaak in huizen met modern behang terug te vinden is, is behang dat doorloopt over het plafond. Het lijkt niet echt een logische keuze om te maken en het is ook wel redelijk gewaagd. Het resultaat het dan voornamelijk om bloemen en lijnpatronen. Dit zijn ook de motieven die je veelvuldig terugvindt in de collectie modern behang van veel aanbieders.

De bloemmotieven verschillen ook onderling veel van elkaar. Zo zijn er de grote, opvallende bloemen, maar ook de wat minder opvallend aanwezige bloemmotieven in het moderne behang. Het kan zo zijn dat de bloemen in blokken terugkomen, maar ook in lijnen. Wat je tegenwoordig ook met grote regelmaat ziet, zijn de stengels met daaraan zowel bladeren als bloemen.

De streepmotieven zijn onderling ook erg divers. Zoals eerder gezegd lopen deze lijnpatronen erg uiteen. Zo kan er sprake zijn van slechts één lijntje in het behang, maar ook van meerdere lijnen. En deze lijnen kunnen verschillen in onder andere dikte en kleur. Daarnaast is het zo dat de richting waarin de lijnen van het moderne behang lopen ook erg van elkaar kunnen verschillen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de lijnen horizontaal, verticaal of diagonaal lopen. Maar het kan ook zomaar zijn dat de lijnrichtingen met elkaar gecombineerd worden. Met modern behang is bijna alles mogelijk.

 

(bron : behangen.net)