Foto behang

De ideale manier om je interieur een originele twist te geven is door gebruik te maken van fotobehang. Fotobehang wordt gemaakt van speciaal papier dat bedrukt wordt met een UV bestendige inkt. De kleuren van het fotobehang blijven behouden, zelfs wanneer het veelvuldig wordt blootgesteld aan zonlicht. Fotobehang is te verkrijgen in ontzettend veel verschillende prints. Dit varieert van natuurfoto’s tot stedenfoto’s en van mensen tot voorwerpen.

Je eigen foto als behang

Het is natuurlijk ook mogelijk om je muren te behangen met een foto die je zelf gemaakt hebt. Zo kun je elke dag genieten van alle mooie herinneringen die je hebt aan een bepaalde gebeurtenis. Je kunt je eigen digitale foto’s laten printen op kwalitatief fotopapier dat gemaakt is op basis van latex of vliesbehang. Waar je op moet letten is het formaat van de foto. Is de kwaliteit van de gebruikte foto niet goed genoeg dan zul je duidelijk pixels waar kunnen nemen op het behang.

De kosten van fotobehang

Je bent ongeveer vijfentwintig euro kwijt per vierkante meter fotobehang. In de meeste gevallen wordt er ook nog een bedrag in rekening gebracht voor de opmaakkosten van de foto. Daarnaast is het zo dat de prijs van het fotobehang ook af zal hangen van de kwaliteit van het gebruikte papier. Wanneer je de kosten van verschillende aanbieders gaat vergelijken zul je dus rekening moeten houden met het feit dat de prijsverschillen onder andere worden veroorzaakt door de papierkwaliteit.

Behangen met fotobehang

Om het resultaat van fotobehang zo optimaal mogelijk te krijgen, zul je er voor moeten zorgen dat alle stroken behang naadloos op elkaar aansluiten. Om dit makkelijker te maken, worden de banen fotopapier vaak voor je genummerd. Het behangen met fotobehang is een uiterst secuur werkje waar je echt je tijd voor zult moeten nemen.

Creatief met fotobehang

Met een beetje creativiteit kan je fotobehang echt origineel en uniek maken. Wil je de fotowand beschermen dan kun je er eventueel een glazen plaat voor plaatsen. Wanneer je een modern interieur wilt verkrijgen dan kun je fotobehang plaatsen van grote steden. Hierdoor lijkt je interieur ook continu in beweging. Wanneer je het realistische effect van het fotobehang wilt versterken dan kun je indirect licht op de fotowand plaatsen.

Als je van moderne en landelijke interieurs houdt dan is een fotowand met herfstkleuren een ideale blikvanger. Hiermee kun je ook een warme en knusse sfeer creëren. Ga je voor een ontspannende uitstraling dan kun je kiezen voor fotobehang met een afbeelding van bijvoorbeeld een bos of een strand. Vooral voor in de woonkamer en voor in de slaapkamer is dit een erg leuk idee.

 

(bron : behangen.net)