Kinderkamer behang

Soorten kinderkamer behang

Er is waarschijnlijk in geen enkele andere soort behang zoveel keuze als in kinderkamer behang. Voor je kind is kinderkamer behang net zo belangrijk als het behang in de woonkamer voor jou. Het is een soort accessoire op woongebied en het dient als uiting van een bepaalde stijl. Je kunt gaan voor neutraal behang, in een bepaalde kleur, maar je kunt er ook voor kiezen om motiefjes aan te brengen. En wanneer je er voor kiest om motieven te gebruiken, dan moet je nog kiezen of dit bijvoorbeeld logo’s zijn van bijvoorbeeld voetbalclubs of dat het gaat om afbeeldingen van prinsessen. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om dieren in het behang terug te laten komen of afbeeldingen die helemaal niets voorstellen. Ook kun je Disney figuren, bloemen of wat dan ook gebruiken als motieven in het kinderkamer behang.

Waar moet je op letten bij het kiezen van kinderkamer behang?

Wanneer je een keuze gaat maken voor kinderkamer behang dan is het wel van belang dat je kiest voor een behang dat past bij de stijl van de kinderkamer. Wil je bijvoorbeeld een kinderkamer die rust uitstraalt dan is het vanzelfsprekend dat je geen logo’s van auto’s of voetbalclubs uitkiest voor op het behang. Je kiest dan uiteraard voor behang dat er rustiger uitziet.

Ook de kleurstelling van het kinderkamer behang speelt mee. Je wilt dat je kind tot rust kan komen in zijn of haar kamer. Vloekende kleuren op de muren helpen daar niet echt aan mee. Maar één kleur voor alles (voor het behang, de gordijnen, de vloerbedekking en de meubels) straalt ook geen rust uit voor uw kind. Je zult met het kinderkamer behang dus een tussenweg moeten vinden bij het afwisselen van kleuren en stijlen.

Leeftijdsverschillen in kinderkamer behang

Wat je altijd in gedachten moet houden is dat kinderkamer behang verschilt per leeftijdscategorie van je kind. Een baby zal het niet heel veel uitmaken welk design er op de muren staat, want een baby heeft daar nog maar weinig besef van. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om afbeeldingen van bloemen te gebruiken. Maar wanneer je kind een aantal jaar ouder is dan is het toe aan ander behang. En weer een aantal jaren later zal je kind weer ander behang willen, omdat het huidige behang naar zijn of haar mening te kinderachtig is.

Wanneer je dus een keuze maakt voor kinderkamer behang dan zul je moeten kijken of je kiest voor een soort kinderkamer behang die meerdere leeftijdsfasen meekan (een neutraal behang) of dat je ervoor kiest om eens in de zoveel jaren de kinderkamer te voorzien van nieuw behang.

 

(bron : behangen.net)